Lymfapress-hoito (aaltohieronta)

 Lymfapress-hoito( aaltohieronta) tehdään kevyellä, rytmikkäällä liikkeellä, joka vaikuttaa lepotila- hermostoon. Käsittely on hyvin rentouttavaa, jopa unettavaa ja siksi hyvä hoitomuoto mm. stressiin ja uupumukseen.

- Lymfahieronnalla käsitellään imusuonistoa, jossa imuneste eli lymfaneste virtaa.Käsittely saa imusuoniston oman pumppauksen tehostumaan, jolloin nestevirtailu tehostuu elimistössä. Imuneste virtaa imusolmukkeiden läpi, joissa valkosolut tuhoavat taudinaiheuttajia. Hoito onkin hyvä keino tehostaa elimistön immuunipuolustusta. Nestekierron tehostunut toiminta edesauttaa myös verenkiertojärjestelmää.

- Lymfaterapiaa käytetään monien sairauksien hoitoon esim.aineenvaihduntasairauksien, reuman ( ei tulehdusvaiheessa ), fibromyalgiaan, diabetekseen, iho- ja hengityselinsairauksiin, allergiaan, astmaan, arpiin, kihtiin ja verenkiertojärjestelmän ongelmiin esim. suonikohtuihin ja säärihaavoihin.

- Terveydenhoidossa lymfapress-hoito vähentää stressiä ja lihasjännityksiä, parantaa unta, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa. Hoito vähentää turvotusta, kipua ja särkyä. Sopii myös raskaudenaikaiseen turvotuksen hoitoon esim. käsille ja jaloille.

-  Kauneudenhoidossa se auttaa ihoa pysymään nuorena ja kimmoisana, edesauttaa laihduttamista ja vähentää turvotusta ja selluliittia. Hyvään hoitoon yhdistetään myös oikea terveellinen ravintoneuvonta ja liikunta. Sitä suositellaan ennen ja jälkeen kosmeettisen leikkausten esim. silmäluomien ja myös vaikeissa hammasleikkauksissa kasvoille tehtäessä ehkäisee mustelmien ja turvotuksesta aiheutuen kipujen ja särkyjen hoidossa.

- Leikkausten ja tapaturmien jälkihoitona lymfaterapia vähentää turvotusta, särkyä ja ehkäisee kiinnikkeiden syntyä ja näin toipuminen nopeutuu. Esim. leikkauksen jälkeen hoito auttaa vähentämään syntynyttä turvotusta ja leikatun alueen kudokset ja toiminta paranee nopeammin. Hoito on hyvä esim. 2x ennen leikkausta ja mahd pian heti leikkauksen jälkeen.

Urheiluvammoissa erilaiset venähdykset ja nyrjähdykset paranevat huomattavasti nopeammin lymfahoidon tehostettua toipumista. Se on hyvä myös rankan harjoittelunjälkeen nopeuttamaan palautumista ja ehkäisemään maitohapon ja kivun syntyä

- Lymfaterapiaa ei tehdä kun on akuutti syöpä tai kasvain, verenohennuslääke, kuume, tulehdus päällä, kilpirauhasen liikatoiminta tai sydämen vajaatoiminta.

 

- Lymfapress-hoito on turvallinen ja hyvin rentouttava ja miellettävä hoitomuoto, eikä se aiheuta kipua.